Search
Topics
  Create an account Home  ·  Topics  ·  Downloads  ·  Your Account  ·  Submit News  ·  Top 10  
Περιφέρεια Ν. Αιγαίου


Online χρήστες
Υπάρχουν επί του παρόντος 27 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

Ενδιαφέρουσες Συνδέσεις
Ενδιαφέρουσες Συνδέσεις

Εξετάσεις
Πανελλήνιες
ΑΣΕΠ

Έργα 3ου ΚΠΣ
Επιτροπή Επιμόρφωσης Ν. Κυκλάδων
ΠΕΠ Ν.Αιγαίου
Δικτυακός Τόπος ΚτΠ
Γραφείο για την ΚτΠ του ΥΠΕΠΘ
Ειδική υπηρεσία εφαρμογής προγραμμάτων ΚΠΣ
Δικτυακός Τόπος ΕΠΕΑΕΚ

Μεταπτυχιακά
Μεταπτυχιακά

Ανακοινώσεις EduNet
-Λογαριασμοί mail και dialup για εκπαιδευτικούς

Ευρωπαϊκά Προγράμματα
Τρέχοντα προγράμματα που ενδιαφέρουν τα σχολεία
European SchoolNet

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις
Πολιτιστικές Εκδηλώσεις 

Εκπαιδευτική Νομοθεσία
Εκπαιδευτική Νομοθεσία

Δρομολόγια Πλοίων
Δρομολόγια Πλοίων (από και προς Σύρο)

Δρομολόγια Πλοίων γισ τα νησιά των Κυκλάδων
Άλλες πηγές καιρούΕΛΜΕ Κυκλάδων


ΚΕΠΛΗΝΕΤ Νομού Κυκλάδων
  

Σχολικοί Σύμβουλοι


Τηλεεκπαίδευση

Πληροφορίες από εδώ.


Φύλλα Εργασίας: Ανάπτυξη Δραστηριότητας Συνεργατικής Μάθησης με Η/Υ για Ε' & Στ' Δημοτικού
Δάσκαλοι-Νηπιαγωγοί

Πτυχές της Ανάπτυξης μιας Δραστηριότητας για τη Συνεργατική Μάθηση με Υποστήριξη Υπολογιστή για Μαθητές Ε' και Στ' Δημοτικού

Χ. Χρυσοστόμου
Γ. Μαλανδράκης
Η. Καρασαββίδης
Χ. Τσιατσιάνας

Αποστολέας admin1 στις Monday, June 02 @ 12:48:18 EEST (126 το έχουν διαβάσει)
(Διαβάστε περισσότερα ... | 1989 bytes more | Βαθμολογία (αποτέλεσμα αξιολόγησης) 0)Φύλλα Εργασίας: Υπολογισμός θερμικών απωλειών δωματίου. Του Β. Τσίλη
Ηλεκτρολόγοι

Υπολογισμός θερμικών απωλειών δωματίου
1. με το Excel
2. με το Thermocad

Τσίλης Βασίλειος, Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Σχολικός Σύμβουλος Δ.Ε. ΠΕ12, Πειραιά

Οι μαθητές αδυνατούν να ολοκληρώσουν τις απαιτούμενες πολλές μαθηματικές πράξεις με το χέρι. Η διαδικασία είναι εξαιρετικά χρονοβόρα και με λάθη. Αποσπά την προσοχή του μαθητή και χάνεται η ουσία του προβλήματος. Ο διδακτικός χρόνος κατασπαταλάται και ο καθηγητής δεν προλαβαίνει να παρακολουθήσει και να ελέγξει όλους τους μαθητές. Η εφαρμογή στη διδακτική διαδικασία συγκεκριμένων προγραμμάτων των ΤΠΕ, όπως θα διαπιστώσουμε  παρακάτω, αρχικά επιλύει τη σχέση που υπολογίζει τις θερμικές  απώλειες επιφάνειας  Q=F*K*Δt [Kcal/h]  για όλα τα δομικά στοιχεία του χώρου και κατόπιν  υπολογίζει και προσθέτει τις διάφορες προσαυξήσεις μέχρι την εξαγωγή του τελικού αποτελέσματος. Συνεπώς η εξοικονόμηση πολύτιμου χρόνου βοηθά τον καθηγητή να ολοκληρώσει το διδακτικό του έργο, να επεκτείνει τις δυνατότητές του και σε άλλες διδακτικές εφαρμογές, καθιστά δε τους μαθητές ικανούς να ολοκληρώνουν με ακρίβεια και ταχύτητα τους χρονοβόρους υπολογισμούς ρουτίνας  και τέλος απαντά με ευκολία και αξιοπιστία στο πρόβλημα.

Πρόκειται για εισήγηση που παρουσιάστηκε στο 3ο Συνέδριο Σύρου, 11-13 Μαΐου 2005.

Αποστολέας admin1 στις Monday, March 26 @ 13:06:38 EEST (935 το έχουν διαβάσει)
(Διαβάστε περισσότερα ... | 1576 bytes more | Βαθμολογία (αποτέλεσμα αξιολόγησης) 0)Φύλλα Εργασίας: Αξιοποίηση της Νέας Τεχνολογίας (Ν.Τ) στη διδασκαλία των Μαθηματικών
Άλγεβρα

Αξιοποίηση της Νέας Τεχνολογίας (Ν.Τ) στη διδασκαλία των Μαθηματικών
(Η περίπτωση της παραβολής)

Mητρογιαννοπούλου Aγγελική  
Δρ. Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών – Τομέας Παιδαγωγικής
Μαθηματικός στο Πειραματικό Γυμνάσιο της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Η χρήση της Νέας Τεχνολογίας προσφέρει μία νέα διάσταση στη διδακτική διαδικασία των Μαθηματικών, ειδικά στις γραφικές παραστάσεις και στα γεωμετρικά σχήματα. Οι υπολογιστές βοηθούν τους μαθητές να απαλλαγούν από την προκατάληψη ότι τα Μαθηματικά είναι δύσκολα και όχι κατάλληλα για τον καθένα. Τώρα μπορούν να συνεργαστούν, έχουν χρόνο να σκεφθούν κριτικά και να αναπτύξουν εικασίες. Έτσι δεν φοβούνται να κάνουν λάθη, επειδή μπορούν να μάθουν από αυτά. Τώρα μάλιστα ο δάσκαλος έχει ένα νέο ρόλο, αυτόν του διευκολυντή-μεσολαβητή μεταξύ των μαθητών και της μαθηματικής γνώσης, ειδικά στις αφηρημένες έννοιες. Μερικές φορές μπορούν να προσεγγίσουν τις έννοιες αυτές με επανακατασκευή τους σε ένα παιδαγωγικά σχεδιασμένο περιβάλλον με τη βοήθεια κατάλληλου υλικού και μέσων. Αυτό ακριβώς εφαρμόζω εδώ και τέσσερα χρόνια με συγγεκριμένα θέματα που δίνω στους μαθητές σε φύλλα εργασίας. Ένα τέτοιο θέμα είναι και η συνάρτηση της παραβολής.  

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ: Αφαιρετικότητα Μαθηματικών, μαθητοκεντρική προσέγγιση γνώσης, δημιουργικό περιβάλλον μάθησης, δημιουργική σκέψη, δυναμική διάσταση Μαθηματικών, πειραματισμός, εμπειρική μάθηση, ατομικές διαφορές, παιδαγωγικός – συμβουλευτικός – καθοδηγητικός ρόλος διδάσκοντα, παιδαγωγικό περιβάλλον και στρατιγικές, υπολογιστική και σχεδιαστική ταχύτητα υπολογιστών  

Πρόκειται για εισήγηση που παρουσιάστηκε στο 3ο Συνέδριο Σύρου, 11-13 Μαΐου 2005.

Αποστολέας admin1 στις Thursday, March 22 @ 11:50:15 EET (345 το έχουν διαβάσει)
(Διαβάστε περισσότερα ... | 2184 bytes more | Βαθμολογία (αποτέλεσμα αξιολόγησης) 0)Φύλλα Εργασίας: Σχεδίαση & χρήση 4 τύπων φύλλων έργου με τη βοήθεια των ΤΠΕ. Των Μ. Κορδάκη,κ.ά.
Γεωμετρία

Κορδάκη Μαρία, Σχολική Σύμβουλος Μαθηματικών Ν. Αιτωλ/νίας, Παν/μιο Πάτρας 
Καλογεράς Δημήτρης, Μαθηματικός, 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Στην εργασία αυτή παρουσιάζεται η δομή 4 τύπων φύλλων παρουσίασης δραστηριοτήτων (φύλλα έργου) με χρήση του εκπαιδευτικού λογισμικού Cabri-Geometry II, για τη μάθηση μαθηματικών εννοιών: α) Φύλλα σε περιβάλλον χαρτί μολύβι, β) Ηλεκτρονικά φύλλα, γ) Αλληλεπιδραστικές γεωμετρικές κατασκευές για επί μέρους έννοιες και δ) Αλληλεπιδραστικές γεωμετρικές κατασκευές για μια ενότητα. Κατασκευάστηκαν δραστηριότητες για τη μάθηση γεωμετρικών εννοιών με τη βοήθεια του περιβάλλοντος Cabri-Geometry II Οι δραστηριότητες αυτές παρουσιάστηκαν με τους 4 διαφορετικούς τύπους που προαναφέρθηκαν. Για κάθε τύπο παρουσιάζονται σχετικά παραδείγματα και στοιχεία από τη χρήση στους στην τάξη με μαθητές στα πλαίσια της λειτουργίας του ΚΕΜΑΤ Αιτωλοακαρνανίας. Βασικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα κάθε τύπου συζητούνται με βάση τα αποτελέσματα από τη δοκιμασία τους στην τάξη.

Πρόκειται για εισήγηση που παρουσιάστηκε στο 3ο Συνέδριο Σύρου, 11-13 Μαΐου 2005.

Αποστολέας admin1 στις Thursday, March 22 @ 11:36:04 EET (338 το έχουν διαβάσει)
(Διαβάστε περισσότερα ... | 1378 bytes more | Βαθμολογία (αποτέλεσμα αξιολόγησης) 0)Φύλλα Εργασίας: Διδάσκοντας Μαθηματικά με χρήση του λογισμικού CABRI-GEOMETRY II. Σ. Κοκκαλίδης,
Γεωμετρία

Κοκκαλίδης Σταύρος, Μαθηματικός
Μαλλιάκας Κώστας, Μαθηματικός
Σωτηράκης Τάσος, Μαθηματικός

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Κατά το σχολικό έτος 2003-2004 λειτούργησε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Ρόδος) η ηλεκτρονική Κοινότητα Μάθησης Εκπαιδευτικών (ΚΜΕ) για τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που βασίστηκε σε συγκεκριμένες αρχές και κανόνες λειτουργίας. Είχε ως βασικό σκοπό την οικοδόμηση και αξιολόγηση ενός δικτύου επικοινωνίας ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς, μιας εικονικής κοινότητας μάθησης και ανταλλαγής απόψεων που λειτούργησε κυρίως ηλεκτρονικά με χρήση του διαδικτύου (internet). Τελικό στόχο είχε τη βελτίωση και την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών μέσω της συνεχούς επιμόρφωσης σε θέματα σχετικά με τις ΤΠΕ .
Στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στην ΚΜΕ και για τις ανάγκες του μαθήματος «Χρήση και αξιοποίηση Εκπαιδευτικού Λογισμικού για τη διδασκαλία και τη μάθηση Γεωμετρικών εννοιών στην Α/μια και Β/μια εκπ/ση» με εισηγήτρια την Δρ Μαρία Κορδάκη, δημιουργήσαμε τις δραστηριότητες «Μεσοκάθετος ευθυγράμμου τμήματος και Περιγεγραμμένος κύκλος τριγώνου - Άθροισμα γωνιών  τριγώνου» που αναφέρονται στην ύλη της Α' Γυμνασίου, τις οποίες και πραγματοποιήσαμε στην τάξη και στο εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου μας με τη βοήθεια του λογισμικού Cabri-Geometry II.

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ: Φύλλο εργασίας, Κατασκευή, Ερωτήσεις, Ανάλυση, Ερωτηματολόγιο, Μεσοκάθετος, Περιγεγραμμένος, Άθροισμα

Πρόκειται για εισήγηση που παρουσιάστηκε στο 3ο Συνέδριο Σύρου, 11-13 Μαΐου 2005.

Αποστολέας admin1 στις Thursday, March 22 @ 10:23:11 EET (520 το έχουν διαβάσει)
(Διαβάστε περισσότερα ... | 1873 bytes more | Βαθμολογία (αποτέλεσμα αξιολόγησης) 0)Φύλλα Εργασίας: ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ e. Των Π. Κοταρίνου, κ.ά.
Άλγεβρα

Κοταρίνου Παναγιώτα, Μαθηματικός με Master στη Διδακτική και Μεθοδολογία των Μαθηματικών του Τμήματος Μαθηματικών του Ε.Κ.Π.Α.
Αγγελικόπουλος Παναγιώτης, Μεταπτυχιακός φοιτητής στη ΣΕΜΦΕ, με ειδίκευση στη Μαθηματική Προτυποποίηση στις Νέες Τεχνολογίες

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Στην εισήγηση περιγράφεται μια διδακτική πρόταση στην ύλη της Άλγεβρας της Β΄ Λυκείου και συγκεκριμένα στο 4ο Κεφάλαιο που αναφέρεται στην Εκθετική και Λογαριθμική συνάρτηση. Η διδακτική πρόταση περιλαμβάνει καθοδηγούμενες δραστηριότητες με τους υπολογιστές, συμπληρώνεται δε από μικρές ιστορικές αναφορές, θεωρώντας ότι η ιστορική συνιστώσα είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση της κατανόησης μιας έννοιας.
Οι στόχοι για τη διδακτική μας πρόταση είναι οι παρακάτω:
1.Να κατανοήσουν οι μαθητές, μέσα από μια ιστορία ανατοκισμού ενός κεφαλαίου, τη διαδικασία ορισμού του αριθμού e. Με τη βοήθεια δε του προγράμματος Function Probe (Παράθυρο Αριθμομηχανή) αφού υπολογίσουν διάφορες τιμές του (1+1/ν)ν, να παρατηρήσουν ότι καθώς το ν αυξάνει, το (1+1/ν)ν προσεγγίζει τον πραγματικό αριθμό e.
2.Να διαπιστώσουν οι μαθητές μέσω ενός πειράματος και τη βοήθεια του προγράμματος Function Probe( Παράθυρα Πίνακας και Γράφημα), ότι η εκθετική συνάρτηση   είναι ένα μοντέλο που περιγράφει φαινόμενα σε διάφορους επιστημονικούς κλάδους.
3.Να διαπιστώσουν  τα παιδιά μέσω μιας δραστηριότητας με το sketchpad 4.03,τη φυσική σημασία των λογαρίθμων με βάση το e.

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ: ο αριθμός e, νόμος εκθετικής μεταβολής, Φυσικός λογάριθμος, Nεπέριος λογάριθμος

Πρόκειται για εισήγηση που παρουσιάστηκε στο 3ο Συνέδριο Σύρου, 11-13 Μαΐου 2005.

Αποστολέας admin1 στις Thursday, March 22 @ 09:35:51 EET (484 το έχουν διαβάσει)
(Διαβάστε περισσότερα ... | 1917 bytes more | Βαθμολογία (αποτέλεσμα αξιολόγησης) 0)Φύλλα Εργασίας: Β' Γυμνασίου - Διδασκαλία στην Τριγωνομετρία. Του Κ. Λαμπρινίδη
Γεωμετρία

Λαμπρινίδης Κωνσταντίνος, Καθηγητής Μ.Ε.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Α) Συμπλήρωση πίνακα ώστε να «παρατηρηθεί» ο σταθερός λόγος και να ορισθεί η κλίση ημιευθείας-ευθείας.
Β) Εξοικείωση με τις έννοιες «απέναντι» και «προσκείμενη» κάθετη πλευρά. Ορισμός εφαπτομένης οξείας γωνίας ορθογωνίου τριγώνου.
Γ) Συμπλήρωση πίνακα ώστε να «παρατηρηθεί» η μεταβολή της εφαπτομένης, όταν μεταβάλλεται η γωνία. Εξήγηση.
Δ) Συμπλήρωση πίνακα ώστε να «παρατηρηθεί» η σταθερότητα δύο λόγων πλευρών ορθογωνίου τριγώνου. Ορισμός ημιτόνου και συνημιτόνου οξείας γωνίας ορθογωνίου τριγώνου.
Ε) Συμπλήρωση πίνακα ώστε να «παρατηρηθεί» η μεταβολή του ημιτόνου και του συνημιτόνου, όταν μεταβάλλεται η γωνία. Εξήγηση.

Πρόκειται για εισήγηση που παρουσιάστηκε στο 3ο Συνέδριο Σύρου, 11-13 Μαΐου 2005.

Αποστολέας admin1 στις Thursday, March 22 @ 09:20:59 EET (1081 το έχουν διαβάσει)
(Διαβάστε περισσότερα ... | 1036 bytes more | Βαθμολογία (αποτέλεσμα αξιολόγησης) 0)Φύλλα Εργασίας: «Η ΆΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ». Σχέδιο εργασίας με αξιοποίηση του Διαδικτύου. Ι. Καράμηνας
Δάσκαλοι-Νηπιαγωγοί

Ιγνάτιος Γ. Καράμηνας
Εκπαιδευτικός Π.Ε.
Δρ Διδακτικής Μεθοδολογίας ΠΤΔΕ Παν/μίου Αθηνών

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Σύμφωνα με το Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγραμμάτων Σπουδών (ΔΕΠΠΣ) τα Σχέδια Εργασίας αποτελούν βασική παράμετρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο σύγχρονο σχολείο. Από την άλλη οι Τεχνολογίες της Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) και ειδικότερα το διαδίκτυο και οι εκπαιδευτικές του εφαρμογές καθίστανται πλέον πολύτιμοι συνεργάτες μαθητών και εκπαιδευτικών στον σχεδιασμό και την εφαρμογή πιο ευέλικτων και αποδοτικών μαθησιακών δραστηριοτήτων.
Ένα από τα μαθήματα του Δημοτικού Σχολείου που προσφέρεται για διδασκαλία βασισμένη στο διαδίκτυο (Web-Based Instruction) είναι η Ιστορία της Ε΄ τάξης. Στα πλαίσια λοιπόν του ΔΕΠΠΣ και με την αξιοποίηση του διαδικτύου θα αναπτύξουμε ένα Σχέδιο Εργασίας με θέμα: «Η Άλωση της Πόλης».
Σκοπός αυτής της εργασίας είναι να γνωρίσουν οι μαθητές βασικές πληροφορίες για την Άλωση της Πόλης αλλά και να συναισθανθούν τα ιστορικά γεγονότα μέσα από τις υπερμεσικές δυνατότητες (εικόνα, ήχος, βίντεο κ.ά.) που παρέχουν πλέον οι ΤΠΕ.

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ: Διαδικτυακή διδασκαλία, ιστοσελίδες, αναζήτηση πληροφοριών, διερεύνηση, συνεργατική μάθηση, σύγχρονο μαθησιακό περιβάλλον, Ιστορία Ε΄ τάξης Δημοτικού Σχολείου, ρόλος μαθητή και εκπαιδευτικού

Πρόκειται για εισήγηση που παρουσιάστηκε στο 3ο Συνέδριο Σύρου, 13-15 Μαΐου 2005.

Αποστολέας admin1 στις Tuesday, March 20 @ 11:01:45 EET (538 το έχουν διαβάσει)
(Διαβάστε περισσότερα ... | 1643 bytes more | Βαθμολογία (αποτέλεσμα αξιολόγησης) 0)Φύλλα Εργασίας: ΚΙΝΗΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΕ ΠΛΑΓΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ – ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΤΡΙΒΗΣ
Φυσική

Π. Μουρούζης, Γ. Παληός, Κ. Παπαμιχάλης, Γ. Τουντουλίδης, Τζ. Τσιτοπούλου, Ι. Χριστακόπουλος.

Κατεβάστε το Φύλλο Εργασίας για τον Καθηγητή από εδώ.

Κατεβάστε το Φύλλο Εργασίας για τον μαθητή από εδώ.

Αποστολέας gialama στις Tuesday, February 14 @ 11:25:15 EET (563 το έχουν διαβάσει)
(Διαβάστε περισσότερα ... | Βαθμολογία (αποτέλεσμα αξιολόγησης) 5)Φύλλα Εργασίας: ΑΠΛΗ ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗ - ΜΕΛΕΤΗ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗΣ ΕΛΑΤΗΡΙΟΥ
Φυσική

Π. Μουρούζης, Γ. Παληός, Κ. Παπαμιχάλης, Γ. Τουντουλίδης, Ε. Τσιτοπούλου, Ι. Χριστακόπουλος.

Κατεβάστε το Φύλλο Εργασίας για τον Καθηγητή από εδώ.

Κατεβάστε το Φύλλο Εργασίας για τον μαθητή από εδώ.

Αποστολέας gialama στις Tuesday, February 14 @ 11:13:40 EET (988 το έχουν διαβάσει)
(Διαβάστε περισσότερα ... | Βαθμολογία (αποτέλεσμα αξιολόγησης) 0)Εκπαιδευτικό Υλικό

Παιδαγωγική Αξιοποίηση του Microworlds ProΕΚΦΕ Κυκλάδων


Συνέδρια-ΣεμινάριαΕκπαιδευτικό Λογισμικό - Επιμόρφωση

 • Επιμόρφωση

 • ΤΠΕ στην Εκπαίδευση


  Δραστηριότητες Σχολείων


  Συνέδρια Σύρου
  - 4ο Συνέδριο για τις ΤΠΕ-Σύρος (4-6 Μαΐου 2007)

  Ανοιχτό Λογισμικό
  Χρήσιμες Συνδέσεις
  Άρθρα-Μελέτες
  Προγράμματα

  Εκδόσεις  Ρομποτική και MBL  LineageII
  Για πληροφορίες επισκευθείτε το Forum


  Ψηφοφορία
  Νομίζετε ότι το epyna θα μπορούσε να γίνει διεθνές;

  Δε νομίζω
  Ας προσπαθήσουμε και βλέπουμε
  Να γίνει, σίγουρα!  Αποτελέσματα
  Αποτελέσματα Ψηφοφορίας

  Αριθμός Ψήφων 303

  Σύνδεση
  Παρωνύμιο

  Συνθηματικό

  Δεν έχετε ακόμα Λογαριασμό; Μπορείτε να ανοίξτε ένα. Ως εγγεγραμμένος έχετε κάποιες επιπλέον δυνατότητες όπως διαχείριση θεμάτων, διαμόρφωση παρατηρήσεων και καταχώρηση παρατηρήσεων με τ'όνομα σας.


   
  Web site powered by PHP-Nuke

  All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2005 by me.
  You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt
  PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.