Search
Topics
  Create an account Home  ·  Topics  ·  Downloads  ·  Your Account  ·  Submit News  ·  Top 10  
Περιφέρεια Ν. Αιγαίου


Online χρήστες
Υπάρχουν επί του παρόντος 27 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

Ενδιαφέρουσες Συνδέσεις
Ενδιαφέρουσες Συνδέσεις

Εξετάσεις
Πανελλήνιες
ΑΣΕΠ

Έργα 3ου ΚΠΣ
Επιτροπή Επιμόρφωσης Ν. Κυκλάδων
ΠΕΠ Ν.Αιγαίου
Δικτυακός Τόπος ΚτΠ
Γραφείο για την ΚτΠ του ΥΠΕΠΘ
Ειδική υπηρεσία εφαρμογής προγραμμάτων ΚΠΣ
Δικτυακός Τόπος ΕΠΕΑΕΚ

Μεταπτυχιακά
Μεταπτυχιακά

Ανακοινώσεις EduNet
-Λογαριασμοί mail και dialup για εκπαιδευτικούς

Ευρωπαϊκά Προγράμματα
Τρέχοντα προγράμματα που ενδιαφέρουν τα σχολεία
European SchoolNet

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις
Πολιτιστικές Εκδηλώσεις 

Εκπαιδευτική Νομοθεσία
Εκπαιδευτική Νομοθεσία

Δρομολόγια Πλοίων
Δρομολόγια Πλοίων (από και προς Σύρο)

Δρομολόγια Πλοίων γισ τα νησιά των Κυκλάδων
Άλλες πηγές καιρούΕΛΜΕ Κυκλάδων


ΚΕΠΛΗΝΕΤ Νομού Κυκλάδων
  

Σχολικοί Σύμβουλοι


Τηλεεκπαίδευση

Πληροφορίες από εδώ.


Μελέτες-Έρευνες: Καταγραφή εμπειριών κατά τη σύγχρονη εξ αποστάσεως επιμόρφωση. Π. Γάκης,κ.ά.
Ημερομηνία καταχώρησης Tuesday, March 27 @ 10:39:12 EEST από admin1

Επιμόρφωση

Γάκης Π., Καλλές Δ., Μάτος Α., Χατζηλάκος Θ.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Η στήριξη και η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και στελεχών εκπαίδευσης της ομογενειακής εκπαιδευτικής κοινότητας αποτέλεσε τη βάση του έργου e-ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ.  Στόχος ήταν να αξιοποιηθούν παιδαγωγικά όπως επίσης και να ενταχθούν στην καθημερινή εκπαιδευτική πρακτική οι Τεχνολογίες της Πληροφορίας και Επικοινωνίας. Εκτός αυτού στόχος αποτέλεσε και η άρση της δυσκολίας επικοινωνίας μεταξύ της κοινότητας - λόγω της γεωγραφικής κατανομής των εκπαιδευτικών μονάδων - τόσο με την αρμόδια οργανωτική, διοικητική και επιστημονική δομή του ΥΠΕΠΘ όσο και μεταξύ τους. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα δημιουργούνταν πραγματικές on-line κοινοτήτες μάθησης, επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των εκπαιδευτικών, μαθητών και στελεχών των σχολείων της ομογένειας και της ευρύτερης ομογενειακής κοινότητας. Οι κοινότητες αυτές επικοινωνούν ηλεκτρονικά μεταξύ τους, συνεργάζονται για παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά θέματα, ανταλλάσσουν εμπειρίες και διδακτικό υλικό, δημιουργούν δραστηριότητες από κοινού και από απόσταση, μεταφέρουν πληροφόρηση σχετική με τα ελληνικά τεκταινόμενα καθώς και τα τεκταινόμενα στην ομογενειακές κοινότητες στο εξωτερικό. Οι «κοινότητες μάθησης» βρίσκονται στο πυρήνα των αναμενόμενων ουσιαστικών αποτελεσμάτων κι επιχειρούν να σπάσουν το σημερινό απομονωμένο σχολείο της ελληνικής ομογένειας και να διασυνδέσουν αρμονικά τα μέλη του με τα υπόλοιπα σχολεία του εξωτερικού αλλά και της επικράτειας καθώς και την ελληνική εκπαίδευση και κοινωνία
Στα πλαίσια αυτού του έργου υλοποιήθηκαν σύγχρονες εξ αποστάσεως επιμορφώσεις σε εικονικές τάξεις σε σχολικά εργαστήρια σχολείων της ομογένειας. Εξαιτίας της ιδιομορφίας των επιμορφωτικών συναντήσεων, λόγω της απόστασης και των τεχνικών προβλημάτων που καθιστούσαν την επικοινωνία πολλές φορές ιδιαίτερα δύσκολη, ο σχεδιασμός τους ήταν απαραίτητος και καταλυτικός για την επιτυχία τους.
Τα συμπεράσματα από τις επιμορφωτικές συναντήσεις αναμόρφωσαν το status quo της προϋπάρχουσας εμπειρίας των επιμορφωτών από το παραδοσιακό μοντέλο επιμόρφωσης και για αυτό το λόγο υλοποιήθηκαν 7 courses που αποτελούν τη βάση για μελλοντικές εξ αποστάσεως επιμορφώσεις όλων των ειδικοτήτων. Τα courses αυτά διακρίνονται για τη διαθεματική προσέγγιση, ενώ προσεγγίζουν τις επιμέρους ενότητες σε διαδοχικές φάσεις, προκειμένου να ανταποκριθούν οι εκπαιδευτικοί που διακρίνονται για τη διαφορετικότητα στην χρήση των ΝΤ

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ: σύγχρονη εξ αποστάσεως επιμόρφωση, εικονικές τάξεις, courses, παιδαγωγική αξιοποίηση, ομογενειακή κοινότητα

Πρόκειται για εισήγηση που παρουσιάστηκε στο 3ο Συνέδριο Σύρου, 11-13 Μαΐου 2005.Κατεβάστε την εισήγηση (αρχείο .pdf) από εδώ.

 
Σύνδεση
Παρωνύμιο

Συνθηματικό

Δεν έχετε ακόμα Λογαριασμό; Μπορείτε να ανοίξτε ένα. Ως εγγεγραμμένος έχετε κάποιες επιπλέον δυνατότητες όπως διαχείριση θεμάτων, διαμόρφωση παρατηρήσεων και καταχώρηση παρατηρήσεων με τ'όνομα σας.

Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για Επιμόρφωση
· Νέα admin1


Πιο δημοφιλής είδηση για Επιμόρφωση:
Ανοικτή, εξ αποστάσεως εκπαίδευση & αρχές μάθησης ενηλίκων. Δ. Κακαβάκης


Article Rating
Average Score: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας 
Web site powered by PHP-Nuke

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2005 by me.
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.